Vraag nu gratis offertes aan!

   
Type vloer*
Type aanvraag*
Naam: *
Titel:
Email adres: *
Telefoonnummer: *
Adres:
Postcode:
Plaats:
Beschrijving van de opdracht: Wees zo volledig mogelijk voor een offerte op maat!:
Indicatie geplande
datum opdracht: *
Gratis bespaartips:

Op zoek naar een vloeren leverancier?

Vind de voordeligste vloeren leveranciers bij u in de buurt

Meer over vloeren


Vloeren vormen een belangerijk onderdeel van een interieur en de sfeer die het uitadement. Bovendien is een vloer een lange termijn investering, want een vloer blijft immers jarenlang liggen.

De keuze uit vloeren is immens uiteenlopend, maar hieronder zullen we enkele toelichten:

Houten vloeren:
Er zijn vele soorten houten vloeren, eiken, beuken, grenen enzovoorts. De hardere soorten hout gaan vaak langer mee en zijn daardoor ook wat duurder. Onderhoud is zeer belangerijk om zo lang mogelijk te genieten van een mooie vloer. Nadeel echter is dat hout zeer slecht tegen vocht kan en tijdens verschillende jaargetijden kan krimpen en uitzetten.

Parket vloeren:
Parket is gemaakt van hout, waarbij er onderscheid kan worden gemaakt tussen de kant-en klare variant en de tradionele variant. De kant-en klare variant is zeer populair en gemakkelijk te leggen. De traditionele variant moet na het leggen afgewerkt worden door een vakman. Ook hierbij geld dat een duurdere en hardere houtsoort langer mee gaat en dat het hout kan gaan krimpen en uitzetten.

Tegel vloeren:
Bij tegelvloeren kunt u kiezen uit natuursteen en keramiek. Natuursteen is vervaardigd uit de natuur en keramiek is gefrabiceerd. Hoelang de tegels meegaan is afhankelijk van het materiaal waaruit ze gemaakt zijn en wordt meestal aangeduid. De voordelen van tegelvloeren is dat ze gemakkelijk in onderhoud zijn en duurzaam zijn. Nadeel is dat ze kouder (wat opgelost kan worden met een vloerverwarming) en gladder zijn dan andere vloeren.

Tapijt:
Tapijten zijn bijzonder populair vanwege de immense variaties in kleur en textuur. Bovendien heeft tapijt een warmte- en geluidisolerende werking. Nadeel echter is dat vlekken moeilijk te verwijderen zijn. Ook in dit geval geld dat de wat duurdere tapijten langer mee gaan, omdat zij slijtvast zijn. Wat betreft onderhoud is het aan te raden wekelijks te stofzuigen en 1 keer in de zoveel tijd de tapijt grondig te reinigen.